Tarihçemiz

Genç YBO; Bingöl´ün Genç ilçesinin doğusunda, Murat Nehri kenarında krulmuş 1974 yılından itibaren eğitim öğretim veren bölgenin en büyük yatılı bölge okuludur. İlk kurulduğu yıllarda karma eğitim veren zamanla karma eğitimden sadece erkeklere hizmet veren bir kurum haline gelmiştir. Bulunduğu bölgeden ve çevre il ve ilçelerden öğrenci alan okulumuz, ilimizde açılan diğer yatılı bölge okullarından sonra sadece Genç ilçesine bağlı bazı köylerden öğrenci almaya başlamıştır. İlk kurulduğunda bünyesindeilk ve ortaokul bulunmaktaydı. 1998 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitimden sonra ilköğretim olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2003 Bingöl Depremi´nden sonra Dünya Bankası tarafından bazı birimleri yıkılarak yeniden inşa edilmiştir. 2012 2013 eğitim öğretim yılından getirilen 4+4+4 sisteminden sonra yeni yapılanma ile bünyesinde Yatılı Bölge Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu kurulmuştur. 2013 2014 eğitim öğretim yılında ise bünyesinde Genç İlkokulu açılmıştır. Kampüs okul haline dönüşen Genç Yatılı Bölge Ortaokulu, Sürekli Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Okulumuzun Genç ilçesine uzaklığı yaklaşık 3 km´dir.

09.05.2013 2694

Fiziksel Özellikleri:

Geniş bir alana kurulmuş olan okulumuzun alanı şöyledir:

Toplam alan (Bahçe dahil) : 155000 metrekare

Derslik Binası1 (Hizmet binası) : 1754 metrekare